Over ons

"De dominee, of de leraar voor de klas heeft het weleens over de tempel van Jeruzalem. Dat was de opvolger van de tabernakel." "Hoe zag die er eigenlijk uit?" De tweede tempel was het heiligdom van het Joodse volk. Maar ook de plaats waar God was. De tweede tempel wordt ook wel de tempel van Herodus genoemd. Welke betekenis had of heeft de tempel? Welke kleuren had de tempel, was dat scharlaken, goud of purper? Wat betekenden de offerdieren en zalfolie en waarvoor was de menora? Wat heeft de uitdrukking 'van boven het verzoendeksel' te maken met de tempel? De ark stond niet meer in het heilige der heiligen, wat betekent dat eigenlijk? Welke geestelijke lessen kunnen we leren vanuit de tempel? Welke woorden heeft de Heere Jezus gesproken in de tempel, en...is er nu 2000 jaar na de verwoesting nog wat over? Deze en andere vragen komen terug in het bouwpakket en spel.

Projectgroep 'de Tweede Tempel' gelooft dat een prachtig educatief bouwpakket 'zoals de tempel van Jeruzalem' het bezig zijn en het gesprek stimuleert over de Bijbel en de Heere Jezus. Speciaal voor kinderen en jongeren die graag iets willen 'doen' en 'zien' gaan we binnen een half jaar een prachtig fullcolour bouwpakket en spel in 1 creëren. Voor thuis aan de keukentafel, in de klas, tijdens een avond in de kerk of op een vrije woensdagmiddag of avond.

Kinderen en jongeren kunnen zonder enig hulpmiddel de fullcolour tempel met elkaar bouwen (en die is niet zomaar klaar!), inclusief de voorwerpen die in de tempel stonden zoals in de Bijbel vermeld. Geen detail ontbreekt. Na de bouw kan het spel gedaan worden met vraag- en antwoordkaartjes. Ouders, docenten, JV leiders kunnen met uitlegboekjes en lesmateriaal extra informatie geven en er interactieve lessen van maken. 

Dit doen we met een professionele 3D pakket bouwer, organisaties met ervaring in educatieve spellen en lessen, en vrijwilligers die zich inzetten om alle details van de tempel helder te krijgen inclusief het educatieve gedeelte. 

Een initiatief van een ondernemers, ouders, JBGG & KOC diensten.